Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Kαταγγελίες για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

ergasia

Με καταγγελίες και παρατράγουδα συνεχίζονται οι διαδικασίες υποβολής του προγράμματος "Κοινωφελής Εργασίας" στους Δήμους. Μέλη του πανελλήνιου παρατηρητηρίου μιλούν για «στημένα παιγνίδια» και απόπειρες αρπαχτής και για καταγγελίες που έρχονται από όλη την χώρα σχετικά με τα μνημόνια συνεργασίας του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που επιχειρούν να υπογράψουν ορισμένοι Δήμοι ΄"άλλοτε από άγνοια και εξαπατημένοι και άλλοτε μιλημένοι." Μια από τις καταγγελίες αφορά τον Δήμο Κέρκυρας.

Σε επιστολή του ο Δημήτρης Φαναριώτης μέλος της Περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Κέρκυρας αναφέρεται σχετικά με την απόφαση:"
Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός ΔΗΩ κατέθεσε στον Δήμου Κέρκυρας πρόταση μνημονίου συνεργασίας για 73 θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας.Όμως η πρόταση της ΔΗΩ παρανόμως, ΔΕΝ τέθηκε στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ. (βλ σχετική καταγγελία που έκανα στη εισαγγελία πρωτοδικών για παράβαση καθήκοντος του Δήμου Κέρκυρας). Αντίθετα, τέθηκε για έγκριση πρόταση για αποκλειστική συνεργασία με μια ΜΚΟ ονομαζόμενη Equal society η οποία είναι νεοσυσταθείσα, εντελώς άγνωστη στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά και που δεν έχει κάνει καμία δράση και δεν έχει προσφέρει καμία υπηρεσία στην περιοχή μας. Θέλω αν επισημάνω τον κίνδυνο για την εκπόνηση ενός τόσο μεγάλου προγράμματος (400 θέσεων εργασίας) από μια τέτοια οργάνωση που εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί όλο αυτό το προσωπικό.
Και δεδομένου ότι η οργάνωση αυτή έχει κάνει παρόμοια ανοίγματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τίθεται μείζον ζήτημα αξιοπιστίας για την εκπόνηση και την επιτυχία του προγράμματος. Δεδομένων των παρατυπιών τις οποίες επισημάναμε και στην αναφορά μας στην εισαγγελία πρωτοδικών σας καλούμε να ΜΗΝ πάρετε απόφαση για αποκλειστική σύμπραξη με την εν λόγω εταιρία. Επίσης παρακαλούμε στην απόφασή σας να συμπεριλάβετε την υπογραφή μνημονίου με όσες ΜΚΟ το δικαιούνται (όπως προβλέπει ο νόμος και η προκήρυξη του Υπουργείου Εργασίας) που έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις, αλλά και με όσες θα καταθέσουν στις προσεχείς μέρες, δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων πήρε νέα παράταση."