Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Αεροδρόμιο του Kuwait απο τον Foster+Partners

απο viaggi di architettura

Ενας "Κόμβος αέρα» ,το νεο διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ , απο τον  Foster + Partners , το οποίο θα εξυπηρετήσει πάνω από 25 εκατομμύρια για τα άτομα, με προοπτική να αυξηθούν στο μέλλον, σε περίπου 50 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως.
Οι εγκαταστάσεις έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν τη μέγιστη άνεση, παρά την τοποθέτηση του στο κέντρο της ερήμου και σε ενα από τα θερμότερα κλίματα της γης . Οι πύλες θα βλέπουν σε ένα κεντρικό αίθριο ύψος των 25 m και κατανέμονται συμμετρικά μεταξύ των άκρων του που φτάνουν σε μήκος 1,2 χιλιομέτρων. Λειτουργικά αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, για τις αναχωρήσεις αφίξεις και τις αποσκευές.
Η οργανική μορφή της δομής του έχει σχεδιαστεί ως κύτταρο , σαν νέο σύμβολο του σύγχρονου Κουβέιτ , όπου το τελευταίο μέρος των φτερών υποστηρίζεται από κολώνες απο μπετόν , ετσι ώστε για να προκύψει ενας πλατύς, ανετος και σκιασμένος διάδρομος. 
Η στέγη είναι πολύ καλά θερμομονωμένη και καλύπτεται με μεγάλα φωτοβολταικά πανέλλα, είναι δε διάτρητη με γυάλινα παράθυρα που φιλτράρουν το φυσικό φως και είναι εξοπλισμένα με αυτόματο κλείσιμο σε περίπτωση υπερβολικής ηλιακής ακτινοβολίας.
Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει η οφθαλμαπάτη: μια κομψή είσοδος από μια « όαση δροσιάς », ενα μικρόκοσμο γεμάτο από ενδημικά φυτά πλαισιωμένο με λίμνες και καταρράκτες
 από: http://bloggerkm2009.blogspot.com/2011/10/kuwait-fosterpartners.html